AKTUELNO

U sklopu rekonstrukcije gradskih ulica, danas su počeli radovi na obnovi Ulice Blagoja Parovića na Banovom brdu, koji će se odvijati u dve faze, ukupno tri meseca.

Radovi se izvode na delu od Požeške do Žarkovačke, na ukupnoj dužini od jednog kilometra, a vrednost investicije je 26,5 miliona dinara.

Ulica Blagoja Parovića jedna od najvažnijih i promentih ulica na Čukarici, koja povezuje Košutnjak sa centrom opštine Čukarica i njom prolaze dve linije gradskog prevoza - 23 i 53.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prva faza, u kojoj će se raditi oko 600 metara, od raskrsnice sa Požeškom do Trešnjevke, biće završena do 25 septembra.

U drugoj fazi očekuju se obimniji radovi, gde će na oko 400 metara biti rađena obnova vodovoda i kanalizacije od Trešnjevke do Žarkovačke.

Druga faza radova trajaće dva meseca.

- Tako da ćemo za ukupno tri meseca završiti kilometar ulice, biće zamenjena kanalizacija, vodovod - rekao je Vesić.

Radove izvodi "Beograd put", koji će izvršiti kompletnu zamenu nosećeg i habajućeg sloja asfalta, delimičnu zamenu kolovozne konstrukcije i delimičnu zamenu ivičnjaka, uz popravku trotoara.

- Za nas je važno da se što više ulica rekonstruiše. Imamo plan po kome želimo da u narednih deset godina postignemo ono što je nedostajalo, jer u poslednjih desetak godina ulice nisu rađene kako treba i u skladu sa svim standardima - rekao je Vesić.

Istakao je da se sada svaka ulica radi tako što Institut za puteve ili neki drugi nadležni organi procene kakvo će biti opterećenje, i u skladu sa svim standardima, pa će i dugo trajati.

- Ne radimo samo ulice u centru, već u celom gradu, ravnomerno smo sve raspodelili - podvukao je on.

Predsednik opštine Srđan Kolarić naveo je da je u prethodnom periodu više pažnje posvećeno rubnim delovima Čukarice, jer je stanje ulica u tim delovima bilo lošije.

Ovog leta, dodao je, radile su se ulice u centru opštine, pa je obnovljena Radnička ulica, kod Ade Ciganlije, Ulica Žarka Vukovića na Banovom brdu, a privode se kraju radovi u Ace Joksimovića u Žarkovu.

Zbog radova, tokom narednih mesec dana vozila na linijama 23, 53, ADA1 i E2, između raskrsnica Požeška – Blagoja Parovića i kretaće se izmenjenom trasom.

Tako će, ka Vidikovcu ići Požeškom, Đorđa Ognjanovica, Žarkovacka, Blagoja Parovića i dalje redovnom trasom, a ka centru grada – Blagoja Parovica, Žarkovacka, Đorda Ognjanovica, Požžeška i dalje redovnom trasom.

#Banovo brdo

#Goran Vesić

#Rekonstrukcija

'